torstai 2. marraskuuta 2017

Verkostoitumista

Aluksi minua hämäsi suunnattomasti tuo verkostoituminen. Siis minne verkostoidun , kenen kanssa, livenä vai somessa, mistä löydän verkostoja?!

Some verkostotoituminen on siis esimerkiksi sitä, että jakaa ja ottaa tietoa vastaan sekä on aktiivinen kommentoimaan ja tykkäämään.

Miten muuten voi verkostoitua? Tätä minä opettelen koko ajan, tässä mietteitäni verkostoitumismahdollisuuksista:

1. Avaa suu joka paikassa. Itsellänikin on tullut todella hyviä kontakteja ja verkostoja vain kun olen jutellut ihmisten kanssa.

2. Osallistu erilaisiin tapahtumiin. On paljon tapahtumia ja koulutuksia joista osa on myös ilmaisia. Näissä paikoissa on hyvä verkostoitua. Esimerkkejä tapahtumista: Ensimetrin järjestämät koulutukset ja tapahtumat, useiden eri tahojen järjestämät tilaisuudet (esimerkiksi nyt tulossa Tampereella Ryhdy rohkeaksi, pane paremmaksi -yrittäjätapahtuma), korkeakoulujen järjestämät tilaisuudet, messut, yrittäjien järjestöt jne.

3. Pyydä apua! Monet konkarit, yrittäjät ja ammattilaiset auttavat mielellään!

Koska opiskeluistani on niin vähän aikaa, minut kutsuttiin TULI-coctailille Jyväskylään. Tilaisuus on takoitettu korkeakoulujen henkilöstölle ja yrittäjyydestä kiinnostuneille. Menen tilaisuuteen esittelemään oman yritykseni ja minulla on mahdollisuus verkostoitua monien toimijoiden kanssa.

Ryhdy rohkeaksi tapahtumassa Jaajo Linnonmaa kertoi oman tarinansa erittäin inspiroivasti. Jaajon esityksestä jäi mieleen juuri tuo pyydä apua ammattilaisilta. Hän on paljon pyytänyt apua ja saanut sitä lähes aina. Myös ennakkoluulottomuus asioita ja ideoita kohtaan jäi mieleeni. Jos saat idean, toteuta se. Aina löytyy osaajia mukaan, tärkeää on rohkeasti kysyä!

Myös Brewcatsin panimotytöt kertoivat inspiroivan tarinansa. Heiltä jäi monta ideaa päähäni somemarkkinoinnista, myös provosoivista markkinointityyleistä!


Ensimetrin ilmainen Open-klinikan markkinointiaamu antoi myös ajattelemisen aihetta mm. siitä, että jos haluat esitellä tuotteen tai palvelun isommallekin toimijalle, tulee ottaa tarkasti selvää kenelle menet ideasi esittelemään. Välillä ei organisaatio itsekään tiedä kuka tekee päätökset, joten oikean henkilön löytäminen voi olla oikeaa salapoliisityötä! Sain myös tietoa yrittäjäkummi toiminnasta. On myös tulossa koulutusta kansainvälistymiseen. Verkostoja miettiessä on hyvä tehdä itselleen listaa siitä millaista apua tarvitsee ja kenet haluaa saavuttaa sekä mitä haluaa saavuttaa. Brändin luomisessa kannattaa muistaa olla oma itsensä ja tuoda myös itseään esiin (jos näin haluaa ja sopii omaan toimintaan). Brändin rakentaminen voi viedä vuosia ja usein brändi rakentuu tarinoiden ympärille.

Some markkinoinnissa tulee ydinviesti olla kunnossa ja se vaatii työtä ja miettimistä!

Tässä yrittäjäkummeja kanssani!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti