tiistai 15. elokuuta 2017

Domain eli verkko-osoite ja web-hotelli

Yritykselle kannattaa ostaa domain, joka on yrityksen verkko-osoite. Minun kohdallani ostin osoitteen: picemoi.fi. Domainin vuokraajia on paljon ja hinnat vaihtelevat. Domain kannattaa varata kuitenkin nopeasti, jotta saa haluamansa osoitteen. Domain maksetaan yleensä vuodeksi kerrallaan.

Jos ostat ammattilaisen tekemät esimerkiksi kotisivut ja Facebook sivujen "muotoilun" sekä logon suunnittelun, on usein mahdollista ottaa myös domain ammattilaiselta. Usein vain on niin, että domain on se ensisijainen ja se on otettu ennen muiden asioiden hoitamista. Domain varauksen voi kuitenkin siirtää usein maksutta toisellee vuokraajalle. Näin tein minä kun vuokrasin web-hotellin, niin samalla vaihdoin domainin hotellin vuokraajalle. Web-hotelli on paikka missä kotisivut sijaitsee, eli palvelin. Otin samaan pakettiin myös G-Suiten, jolloin voin käyttää kaikkia Googlen palveluita (gmail,drive, kalenteri, blogger ym.) Picemoi.fi osoitteen kanssa

Nämä kaikki hoiti oikeastaan mieheni koska olen melko pihalla tällaisista asioista. Ilman ihmistä joka ymmärtää näistä asioista, olisi ollut vaikeaa lähteä rakentamaan toimivaa kokonaisuutta.

Tässä olisikin hyvä bisnesidea: Tehdä aloittelevalle yrittäjälle selkokielinen opas mm. domainista, web-hotellista jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti