maanantai 14. elokuuta 2017

StarttirahaStarttiraha on tarkoitettu toimeentulon turvaamiseksi ja on tärkeää tiedostaa että mitään yritystoimintaa ei saa olla aloitettu ennen tuen myöntämistä. Sitä haetaan TE-toimiston Oma asiointi verkkopalvelun kautta. Sen suuruus vuonna 2017 on 32, 40€ päivältä (arkipäivältä).

Tukea haettaessa laita liitteeksi liiketoimintasuunnitelma, verokortti starttirahaa varten, lainatodistus jos olet hakenut tai saanut lainaa yrityksellesi , todistus yrityskurssista jos on jo sellaisen käynyt sekä verotoimistosta tilattu verovelkatodistus.

Kun olet saanut myönteisen starttirahapäätöksen, sitä haetaan Oma palvelun kautta joka kuukausi sähköisesti, eli starttiraha ei tule automaattisesti joka kuukausi, vaan sitä haetaan aina kuukausi ”jälkikäteen”. Esimerkiksi toukokuun starttiraha tulee siis vasta noin kesäkuun puolessa välissä.

Starttirahaa haetaan aina ensin kuudeksi kuukaudeksi mutta on mahdollista hakea myös tämän jälkeen starttirahaa, jolloin hakemukseen tulee perustella starttirahan tarve.

Pirkanmaalla on loistava palvelu! TE-toimiston virkailija tuli käymään kotonani kartoittamassa tilannetta hyvissä ajoin ennen starttirahakauden loppumista. Hän neuvoi miten kannattaa jatkostarttirahaa hakea ja hän antoi myös todella tärkeitä ja hyviä vinkkejä monista muistakin asioista! Loistavaa!

Starttirahan jatkohakemukseen voi tehdä liitteen, jossa kerrotaan mitä kaikkea yrittäjä on tehnyt, mihin aika on mennyt. Minä sain jatkostarttirahan vaikka yritykselläni oli tuloja 0€!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti