maanantai 14. elokuuta 2017

Yrityskurssi ja nimen miettimistä

Starttirahan saamiseksi tulee yrittäjän käydä yrittäjäkurssi, tosin sen voi käydä myös starttirahapäätöksen saamisen jälkeenkin.

Ystäväni suosituksesta kävin jo muutamaa kuukautta ennen starttirahan hakemista ammattikorkeakoulun järjestämän Business Campin, jonka TE-toimisto hyväksyy vaadittavaksi yrittäjyyskurssiksi. TE-toimiston yrittäjyyskurssista minulla ei ole kokemusta.Kurssi oli todella antoisa ja sain sieltä sitä mitä menin hakemaan. Kolme yötä maatilamatkailu kohteessa, aamusta iltaan omien ideoiden pyörittämistä, pitchauksen harjoittelua, idean testaamista, ryhmätehtäviä ja monenmoisien yrittäjyyden työkalujen käyttöä! Teimme pitkää päivää vetäjien ollessa tukena ja turvana. Viimeinen päivä oltiinkin koululla ja ihka oikeat rautaiset yrittäjät kuuntelivat kun kukin esittelimme omat ideamme! Se oli kyllä super jännittävää, kuin leijonan luolassa olisimme olleet! Mutta käteen jäi paljon: lyhyen ytimekkään esityksen pitäminen tuotteesta hioiutui, kohderyhmä tarkentui ja rohkeus kasvoi sekä yrittäjäidentiteetti vahvistui räjähtäen!
Leiri oli mielestäni erittäin halpa vaikka maksoinkin siitä enemmän kuin korkeakouluopiskelijat, hintaan lisättiin avoimen maksu. Eli kannattaa tsekata mm. ammattikorkeakoulujen yrittäjyyskurssien tarjonta kun miettii kurssille menoa.

Tässä muutamia työkaluja, mitä kurssilla käsittelimme. Internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy näitä työkaluja pilvin pimein lisää. Esimerkiksi Business model canvas on työkalu, johon kannattaa tutustua.

Tärkeimmät oppini mitä leiriltä sain: avaa suusi joka paikassa. Älä pelkää idean varastamista vaan puhu siitä avoimesti (ei tietenkään ihan kaikkea tarvitse kertoa), verkostoidu, kysele, ole kiinnostunut ja luota omaan ideaasti ja tuotteeseesi/ palveluusi! Leiri oli myös rauhoittumisen paikka, opin tekemään yhden asian kerrallaan, hötkyilemättä. Tärkeä oppi oli myös se, että tulee luottaa omaan tuotteeseen ja myynnissä painottaa sitä, miten tuote tai palvelu vastaa asiakkaan tarpeisiin tai ratkaisee asiakkaan ongelman.

Tällä kurssilla myös yritykseni nimen valitseminen lähti käyntiin. Porukalla vääntelimme ja kääntelimme sanoja ja googletimme löytyykö saman nimisiä tuotteita tai yrityksiä jostain päin maailmaa.

Toiminimi kannattaa tietenkin tarkkaan miettiä. Erottuva nimi, joka ei sekoitu muihin toiminimiin tai tavaramerkkeihin. Kannattaa huomioida että yrityksen nimitutkimus tehdään kaupparekisterissä vasta kun ilmoitus on jätetty, joten painatuksia ei kannata tätä ennen tehdä.

Minun toiminimeni viittaa tuotteisiini: picture ja emoji sanojen yhdistelmä, Picemoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti