tiistai 15. elokuuta 2017

Työ ennen valmista tuotetta

Ensimmäinen tuotteeni on valokuvista teetetyt tunne- ja tilannekuvat. Kohderyhmäni ovat kaikki organisaatiot jotka toimivat 0-12-vuotiaiden lasten kanssa. Esimerkiksi päiväkodit, ala-asteet, seurakunnat, järjestöt, vammaispalvelut. Mutta tuote soveltuu myös perheille ja perhepäivähoitajille.

Lisää tuotteita on tulossa...

Suuri osa ajastani on mennyt lasten valokuvien tuotteistamisen selvittelyyn. Olen ollut yhteydessä, lasten kanssa toimivaan järjestöön, nettipoliisiin, tietosuojavaltuutettuun, lapsiasiavaltuutettuun ja lakimieheen.

Ennen kuvausta oli tärkeää miettiä minkä ikäinen ymmärtää kuvien käyttötarkoituksen ja sen, että kuvat ovat netissä käytännössä ikuisia. Mutta yhteistyö monien toimijoiden kanssa selvensi asioita.

Lakimies teki sopimukset kuvattavien lasten vanhemmille sekä valokuvaajalle. Oli haastavaa löytää lakimies tähän hommaan, mutta erään ystävällisen lakimiehen kautta löysin hyvän tyypin, joka teki tarvitsemani sopimukset ja muutenkin jelppasi asioissa. Nyt vain minulla on käyttöoikeus kuviin, joka tarkoittaa että kaikki jotka ovat kuvien kanssa tekemisessä (esim. kotisivujen tekijät) tekevät kanssani sopimuksen kuvien käytöstä.

Kuvauspaikan sain eräästä koulusta ja kuvaajaksi valikoitui aivan mahtava rautainen ammattilainen, Tuukka Erkkilä.

Malleiksi halusin aivan tavallisia lapsia, joita löysin tuttavien ja järjestöjen kautta.

Tässä esimerkkikuva:Kaiken kaikkiaan sain tuosta kuvauksesta 2900 kuvaa käteeni, joten valintaprosessi oli todella työläs. Tässä kohtaa monet tuttavani auttoivat minua.

Valokuvaaja vielä käsitteli valitut kuvat, jonka jälkeen sain kuvat painatukseen.

Ohjeiden tekeminen vaati myös paljon aikaa, minun piti käydä läpi omaa työhistoriaani ja myös muita osa-alueita, jotta sain kaiken osaamiseni paperille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti