tiistai 15. elokuuta 2017

Painotuotteet

Tuotteeni ovat painotuotteita, nyt ensimmäisenä A4 kokoiset kuvat. Painoyrityksen valikoituminen tapahtui mm.materiaalin ympäristöystävällisyydellä.

Olen oikeastaan mielettömän ylpeä siitä, että materiaali on hiilineutraalisti tuotettu. Yksi tuote on muovipaperia, joka ei välttämättä kuulosta korvaan ympäristövastuulliselta, mutta koska kuvia käsittelevät pienetkin lapset, on paperin oltava kestävää. Paperia voi pyyhkiä kostealla ja ne voi ottaa ulos mukaan. Halpaahan tämä ei ole, mutta tuotteen kestävyys ja ympäristöystävällisyys ovat minulle erittäin tärkeitä. Hiilineutraali tarkoittaa, että tuotteesta syntyvä hiilikuormitus on kompensoitu, eli tuote on erittäin ympäristövastuullinen.

Painoyritys on Hämeen kirjapaino ja yhteistyö heidän kanssa sujui mutkattomasti.

Painotuotteita kehitettäessä tulee ottaa paljon asioita huomioon: paljonko painaminen kustantaa ja näin ollen vaikuttaa tuotteen hintaan. Millainen paketti tuotteelle tulee, painetaanko paperin yhdelle vai kummallekkin puolelle, tuleeko tuotteeseen ohjeita tai muuta materiaalia mukaan, mikä on hyvä vahvuus materiaalille, pyöristetäänkö paperin kulmia, taittotyöt jne. Myös käyntikorttien painaminen maksaa yllättävän paljon.

Tässä esimerkkikuva tuotepakettini tilannekuvista:



Ja tässä käyntikorttini:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti