maanantai 14. elokuuta 2017

LiiketoimintasuunnitelmaLiiketoimintasuunnitelman täyttäminen oli totista työtä ja asioiden punnitsemista. Tuo rahoituspuolen miettiminen oli todella vaativaa, onneksi mieheni auttoi myös tässä asiassa!

Liiketoimintasuunnitelma.com tarjosi hyvän alustan suunnitelman tekemiseen. Suosittelen tällaista alustaa kaikille jotka  harkitsevat yrittäjyyttä. Suunnitelma ”pakottaa” miettimään monet asiat tarkkaan. Suunnitelmassa käydään läpi liikeidea, sen vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet (SWOT), millainen on yrittäjän osaaminen, tuotteet ja palvelut sekä niiden hinta, kohderyhmä, markkinat ja kilpailijat, yrityksen menot ja kulut, kirjanpito ja talouden suunnittelu. Samalla sivustolla voi myös tehdä kannattavuuslaskelmat, rahoituslaskelmat, myyntilaskelman ja 3 vuoden tulossuunnitelman. Nämä samat suunnitelmat käyvät tällaisenaan starttirahahakemuksen vaadittavaksi liitteeksi.

Suunnitelmaan tuli myös paljon samoja asioita eri kohtiin, mikä oli ainakin minun kohdallani hyvä asia. Näin punnitsin asioita monelta eri kantilta.

Liiketoimintasuunnitelma laatimiseen kannattaa siis varata aikaa ja Ensimetri auttaa suunnitelman teossa. Eli jos ei ole aivan haka tällaisissa asioissa, kannattaa käyttää asiantuntijan apua ennen kuin lähettää suunnitelman esim. TE-toimistolle. Minun kohdallani yritysneuvoja oli sitä mieltä, että rahoitukseni ei tule riittämään ja hän olikin oikeassa. Hain yritykselle lainaa Finnveralta ja hakemuksen liitteeksi laitoin tekemäni liiketoimintasuunnitelman.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti